1239375574_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toveri leipoi pääsiäisen kunniaksi hyydykekakun töihin työkavereiden herkuteltavaksi. Sen verran joutuin tuli kakku syötyä, että seuraavan kerran vien hiukan isomman kakun. Kakussa on pohjalla ja moussien välissä pellillä paistettu kääretorttupohja: (sopii hyvin myös keliaakikoille)

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

½ dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa 10-15 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Leikkaa irtopohjavuoan kokoiset palat (20 cm).

Täytteen pohjana on:

1 prk Flora vispiä vaahdotettuna

1 prk rahkaa

1 prk vaniljajugurttia

hiukan sokeria

  • Jaa täyte kahteen. Lisää ensimmäiseen:

 

appelsiinimarmeladia maun mukaan

sitruuna-aromia pari tippaa

3 liivatetta liotettuna appelsiintuoremehutilkkaan

 

Lisää toiseen täytteeseen:

 

100 g maitosuklaata

vanilja-aromia

3 liivatetta liotettuna kahvitilkkaan

  • Levitin kummankin pohjapyörylän päälle appelsiinmarmeladia. 
  • Hyytyneen kakun päälle levitin persikan siivuja ja päälle sivelin hyydykesokeriseoksen.

Pohjaa ja täytteitä jäi vähän. Kokosin jämistä omalle perheelle maisteltavaa.