Torttu sai tämän ohjeen tyttäreltään. Köksän tunnilla tätä oli tehty jälkkäriksi ja ohje vaikutti niin hyvältä että sitä piti sitten tehdä myös kotona. Ja hyvää oli, nami. Jälkkärin lisäksi tätä voi ihan hyvin käyttää täytekakun täytteenä.

SUKLAA-MOKKAMOUSSE

4 liivatetta

2 dl vahvaa kahvia

100g suklaata

4 munaa

4 rkl sokeria

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Paloittele suklaa kiehuvan kuumaan kahviin, anna sulaa. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan kahvi-suklaaseokseen. Jäähdytä haaleaksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita suklaaseos munavaahtoon ja lisää seokseen kermavaahto. Hyydytä jääkaapissa n. 3h.