lauantai, 18. lokakuu 2008
Ristiäiskakku
Toveri askarteli tällasen ristiäiskakun pienelle pojalle. Kakussa on 8 munan gluteeniton pohja. Olipa muutes sen verran hötystä kakkua, etten ihan heti tee ainakaan näin isoa gluteenittomana. Mielikuvitus sai taas päästä valloilleen koristelussa. Kiitos monille muille bloggaajille hyvistä ideoista. Oli ihanaa värkätä pieniä yksityiskohtia. Koristeet on marsipaanista. Sokerimassaa olisin halunnu testata, mutta meiän apteekista ei glukoosia löydy. Enkä lähikuntiin kerenny vierailemaan. Joskus toiste sitten. Sängyn sisus on yhden munan kääretorttupohja. "Marsipaanilakanan" alle levitin voikreemiä. Välissä on Tortunkin testaamaa vadelma-valkosuklaatäytettä. Pursotukset väkersin Ingmanin vähälaktoosisella vispikermalla. Hiukan värjäsin päälipursotuksen kermaa sinisellä jauhemaisella elintarvikevärillä. Täytin kaksi 1 litran pakastepussia kermavaahdolla, ensimmäisen värjäämättömällä ja toisen värjätyllä. Sulloin kärjet auki leikatut pussin pursotinpussiin ja annoin tyllan hoitaa kauniimman työn.
Gluteeniton kakkupohja:
8 munaa
4 dl sokeria
2,75 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta hienoa jauhoseosta (käy kaikille keliaakikoille)
1,3 dl perunajauhoja
2½ tl leivinjauhetta
Vuoka oltava halkasijaltaan vähintään 28 cm.
Sänky:
1 muna
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
ONNEA PIENELLE POIKAVAUVALLE JA TUOREILLE VANHEMMILLE!
Kommentit