1849497.jpg

1849509.jpg

Tortun teki kovasti mieli leivoksia. Täällä landella kun ei ihan näppärästi mihinkään konditoriaan pääse, piti leivokset vääntää sitten itte J . Tämä on oikeesti "jouluhalko" -ohjeella tehty, mutta kun tuohon jouluun on vielä aikaa jonnin verran, niin sovitaan sitten että tämä on ihan vaan marsipaanirulla J .

MARSIPAANIRULLA

3 munaa

1½dl sokeria

3/4dl perunajauhoja

1rkl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte:

1rkl voita

1½dl vettä

2rkl vehnäjauhoja

1 keltuainen

150g margariinia tai voita

1dl tomusokeria

1tl vaniljasokeria

3/4dl kiinteää vadelma- tai mansikkahilloa

Pinnalle:

200g marsipaania

Sulatettua suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 225 asteessa n. 5min. (Pohjalevyn koko tulee olla n. 25x35cm). Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Keitä vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot ja anna kiehua kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta. Lisää keltuainen ja anna jäähtyä. (Tarvittaessa paseeraa seos jos jauho jää paakkuiseksi). Sekoita kreemiä varten pehmeä rasva ja tomusokeri. Lisää vähän kerrallaan kiisseliseosta. Mausta vaniljasokerilla.

Levitä pohjalle 2/3 kreemistä. Levitä kreemin päälle hillo. Kääri rullalle lyhyeltä sivulta niin että kakusta tulee pullea. Levitä rullan pinnalle loput kreemistä. Kaaviloi marsipaani ja peitä sillä rulla. Koristele mielesi mukaan esim. sulalla suklaalla.