Tortun piti saada tuoreista mansikoista jotain hyvää. Marenkitorttuhan on hyvää, jos mikä. Ohjetta olisi tässä:
MANSIKKA-MARENKITORTTU
1½dl sokeria
150g voita
3 keltuaista
2½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
3/4dl maitoa
Marenki
3 valkuaista (ite laitoin 4)
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Täyte
2dl kermaa
1 prk sitruunarahkaa
(sokeria)
mansikkamarmeladia
tuoreita mansikoita
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaistet. Lisää lopuksi vuorotellen jauhot ja maito.
Levitä pohjataikina uunipellille.
Marenkia varten vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokerit vaahtoon.
Lusikoi marenkikokkareet pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla
ritilätasolla 20-30min.
Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja maun mukaan sokeria. Puolita
jäähtynyt kakkupohja. Laita toisen pohjan päälle ohuelti mansikkamarmeladia, rahkaseos ja
pilko pohjalle vielä reilusti tuoreita mansikoita. Lättää toinen kakkupohja täytteen päälle.
Koristele mielesi mukaan.
Kommentit