1810462.jpg

Toveri selaili erilaisia blogeja toivoen löytävänsä herkullisen suklaakakkuohjeen. Löysin pari hyvää ohjetta ja yhdistelin niistä yhden mieleisen.

Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria

150 g sulaa voita
2 prk suklaavanukasta, esim toffee tai karamelli

6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaota

Kinuski:
125 g voita
1 dl sokeria
½ dl siirappia
2 dl kermaa

Päälle:
200 g suklaata, esim. Maraboun Daim-suklaa
60 g voita

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita voisula ja vanukkaat yhteen.
  4. Lisää kuivat aineet ja voi-vanukasseos vuorotellen munavaahtoon.
  5. Paista 175 asteessa uunin alaosassa, kunnes kauniin ruskea.
  6. Mittaa kattilaan kinuskin aineet. Keitä hiljalleen. Testaa välillä jähmettyykö kinuskitippa kylmään vesilasiin. Levitä valmis kinuski jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka jäähtymään jääkaappiin.
  7. Lopuksi sulata voi ja suklaa. Levitä kinuskin päälle.