1249226132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249225921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toveri taiteili rippijuhliin kaksi kinkkukakkua. Pienemmässä kakussa on gluteenitonta siivuleipää ja isommassa Iso-paahtoleipää. Käytän kakkuihin vaaleita leipiä. Tässä ohje, josta saa  20-25 palaa.

 

Kinkkukakku

24 viipaletta esim. vehnäpaahtoleipää + 16 viipaletta grahampaahtoleipää

Kostutukseen: ½ l lihalientä

Täyte I:

500 g kinkkua

1 punainen paprika

2 dl ranskankermaa

3 rkl tomaattipyrettä

2 tl vahvaa sinappia

1/4 tl pippurisekoitusta

1/4 - ½ tl chilimaustetta

2 rkl sitruunan mehua

 

1 tuore kurkku raastettuna

 

Täyte II:

200 g sulatejuustoa

2 keskikokoista herkkukurkkua

½ dl hienonnettua persiljaa

1 tl suolaa

1 rkl sinappia

2-3 valkosipulinkynttä

 

Kuorrutus:

300-400 g sulatejuustoa

hieman ranskankermaa notkistamaan sulatejuustoa

 

Koristeluun esim:

juustoraastetta

kinkkua

tomaattia

kurkkua

persiljaa

salaatinlehtiä

säilykemandariinia

viinirypäleitä

  • Valmista täytteet. Hienonna ainekset tahnamaiseksi monitoimikoneessa. Tarkista suola.
  • Raasta kurkku, valuta hyvin.
  • Leikkaa leivistä kuoret. Pane kostutetulle voipaperille kahdeksan leipäviipaletta ympyrän tai suorakaiteen muotoon.
  • Kostuta leivät lihaliemellä.
  • Levitä leiville puolet kinkkutäytteestä. Levitä kinkkutäytteen päälle valutettua kurkkuraastetta.
  • Levitä toinen kerros leipiä. Kostuta ja levitä leiville puolet juustotäytteestä. Jatka kunnes leipää on viisi kerrosta.
  • Kääri kakku kostutettuun voipaperiin ja pane viileään kevyen painon alle mehustumaan seuraavaan päivään.
  • Sekoita päällystä varten sulatejuusto ja ranskankerma. Kuorruta kakku, koristele reunat juustoraasteella ja koristele päällinen haluamallasi tavalla.

 

Kuorrutukseen on myös toinen vaihtoehto:

200 g majoneesia

1 dl kuohukermaa

cajun-maustetta

  • Vaahdota kerma ja lisää majoneesi. Mausta ripauksella cajun-maustetta.