1802796.jpg

Toveri: Nimipäivälahjaksi Torttu toi Banoffee-tortun ohjeen ja purkin kondensoitua maitoa.Tottakai resepti täytyi heti testata. Hieman muuntelin Tortulta saatua ohjetta, halusin torttuun pirteämpää makua ja mikä olisikaan parempaa kuin mansikka, kun sitä kesällä saa tuoreena.

Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
1 banaani
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

mansikoita
suklaata

  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään kunnes toffee on valmista.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana maito tiivisyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Aukaise säilykepurkki varovasti ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.
  5. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
  6. Pilko banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla.
  7. Pilko mansikat päälimmäiseksi ja pursota suklaata koristeeksi.